Utilizare de Facebook: eu laic, tu laic… ei / ele like

Este la modă să ai un cont de Facebook (www.facebook.com), să interacționezi cu “friends”-ii, să acorzi prietenii la persoane necunoscute, să fii mândru că lista de prieteni ajunge la câteva sute sau câteva mii. Îți petreci ore “pe Facebook”, chat-uind, urmărind ce mai fac “prietenii”: ce promoții și concursuri promovează, ce muzică ascultă, ce site-uri vizitează, ce fotografii văd, în ce fotografii apar și sunt tag-uiți fără acordul lor. Elemente ale vieții private sunt amestecate cu cele “de la muncă” și cele din timpul liber, creând un amalgam informațional, cu care se parfumeaza “prietenii”, vizitându-ți wall-ul sau văzându-ți “notele” în paginile lor.

Ceea ce vad este schimbarea comportamentului uman, a consumatorilor de Internet și înlocuirea interacțiunii fizice (dicuție directă, discuție telefonică), cu una artificială în lumea electronică (e-mail, chat, facebook si alte rețele de Social Media). Sunt și lucruri bune, căci lumea este informată prin acest nou canal de comunicare, dar cantitatea de timp petrecut în aceste medii (rețelele de socializare) devine mare.

Eroare facebook help

Ca și programator de software pentru Internet, lucrez în spatele site-urilor pe care voi le vizitați și integrez în pagini elemente de Facebook: butoane de laic, casuțe de activitii, metataguri care specifică roboților de feisbuc ce taităl, descripșăn, ureleu și imeigi de tip tumbneil să afișeze pe zidurile fiecăruia ce-o dat laic.

De ce mă lovesc eu în fiecare zi? De erori de la Facebook: ba codul HTML de integrat în site-uri este prost, ba paginile de help din zona de programatori nu sunt accesibile, ba cache-ul facebook nu se împrospăteaza la 24 de ore, ba arată sau nu fețele langa butoanele de Like etc. Cred ca toți care lucreză la implemntarea acestor sisteme, obțin erori, dar ceea ce văd eu este că Facebook nu “ascultă” sfaturile de pe forum și nu le corectează.

Întrebare: Oare cum poți să dai noroc pe Facebook?
Răspuns posibil: Dai Like!

Oricum Facebook este un mic loc din marea de Internet ce s-a dezvoltat în ultimii ani. Pentru a întelege mai bine care sunt pionii importanți din fiecare parte a interacțiunii din anumite domenii, citiți schema de mai jos:

Conversation prism

Veți vedea că există viață electronică și în afară de Facebook, dar nu mai aveți timp și pentru ea. De cea reală nici atât.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*